Kategorier
Okategoriserade

Reträtt.

En reträtt är att dra sig tillbaka för att befästa fördjupning och eftertanke i livet. Några timmar, en dag eller flera veckor, vi väljer själva hur rummen för stillhet ska utformas. Prestation lämnas hemma då vi beger oss till en plats där själ och känslor får komma ikapp.

Kanhända vill vi periodisera året så att vissa månader består av lugnare och stillsammare faser. Vintern kan bli en tid för djupgående reflektion, medan sommaren måhända blir mer utåtriktad till sin natur. Ebb och flod. Handlingskraft och vila. Varje individ behöver tid för återhämtning.

Påminn oss i dag om att planera in tid för stillhet och eftertanke. Gör oss grundliga när vi fattar beslut som rör vår framtid. Låt oss prioritera att regelbundet dra oss tillbaka så att vi har styrka och kraft när livet kallar på oss.