Kategorier
Okategoriserad

Citronfjäril.

Citronfjärilen övervintrar. Under barken på ett träd, i ett uthus eller i ett skyddat lingonris bildar den en puppa och vaknar först när vårens strålar värmer den igen. En skör och ljus varelse finner skydd i en kall och mörk värld. Allt är välordnat och tryggt i den natur som omger oss.


När vintern sveper in oss i sitt mörker kan vi minnas citronfjärilens skira sommarvingar. Vi kan bygga upp tilliten till vårens tussilago och lita på att naturen har ordnat allt även för oss. När vi tvivlar på vår styrka kan vi minnas att slöjlika vingar lever i samklang med vinter. 

Hjälp oss att lita på att vi får det vi behöver. Oavsett vilket mörker som omger oss och hur sköra vi än känner oss, låt oss finna en vrå av trygghet och lugn. Hjälp oss att, likt citronfjärilen, lita på naturen.