Writing Minds™

Drömmer du om att skriva en bok? Kanske har du redan påbörjat den, men saknar verktyg och inspiration för att komma vidare? Längtar du efter bollplank, tydliga deadlines och skrivgemenskap? Du är inte ensam om att ha en dröm i hjärtat, ett påbörjat manus i byrålådan eller en vardag som kommer emellan dig och din dröm, men din dröm kan bli verklighet.

Writing Minds™ är en årslång skrivkurs helt på distans för dig som vill ge din bokidé och ditt skrivande tid och utrymme under ett år. Målet är ett färdigt råmanus innan kursens slut. Min tro är att alla har en historia värd att berättas, en historia som vill leva kvar på jorden när vi inte längre finns. Kanske är du en av dem som vill ta steget och skriva en bok?

Detta är Writing Minds™

Kursledare: Sofia Sivertsdotter.
Plats: Telefonkonferens, inloggningssida, samt sluten facebook-grupp. Inga fysiska träffar.
Nästa kursstart: inte fastställd ännu.
Ansökan: Görs via personligt brev och textprov.
Antagningsbesked: Skickas via e-post.
Kostnad: 1100 kr + moms per månad.
Tidsåtgång: Cirka 5-10 timmar per vecka.

GEMENSKAP, LUST & HANDLING

Skrivandet kan vara en ensam resa. Med Writing Minds™ blir färden roligare och chansen större att din dröm blir verklighet. Under kursen får du kunskap om skrivandets hantverk, kreativa skrivuppgifter, tips och inspiration för en fungerande skrivrutin, samt medresenärer med samma dröm som du.

Du får gruppcoaching, textrespons av dina kurskamrater, miniföreläsningar och ett nätverk av skrivande vänner. Kursens ledord är gemenskap, lust och handlingskraft. Har du ännu inte en tydlig plan för ditt skrivprojekt? Du är varmt välkommen ändå. Kursstrukturen hjälper dig vidare.

MODULER I KURSEN

Kursens bas är skrivlust och skrivglädje och vi anpassar innehållet efter behov och önskemål. Följande moduler ingår dock alltid i kursen:

  • Skrivprocess, skrivrutin & disciplin
  • Synopsis & tidsplan
  • Textanalys
  • Gestaltning
  • Dramaturgi & dialog
  • Liknelser & metaforer
  • Tempus & berättarröst
  • Redigering & utgiving
GRUPPMÖTEN & INSPIRATION

Under vårt år tillsammans skriver du, samt kommunicerar med gruppen när det passar dig bäst via vår slutna Facebook-grupp. Vi har våra värdefulla gruppmöten via telefon en gång i månaden. Under juli månad har kursen uppehåll.

Mellan mötena får du skrivuppgifter för ditt individuella manus och får ta emot och ge strukturerad feedback på dina kursdeltagares texter. I vår Facebookgrupp får du tips, bollplank och snabba svar på dina frågor och funderingar.

Vi tittar även på hur du går tillväga när din bok är färdigskriven och du vill få den utgiven, antingen via traditionellt förlag, hybridförlag eller ett eget förlag.

INFORMATION & ANSÖKAN

Ansökan görs när anmälan är öppen, med ett personligt brev (max en A4-sida) där du berättar lite om dig själv, din skrivbakgrund, samt beskriver din bokidé, varför du vill gå kursen och var du ser ditt framtida författarskap. Du skickar också med ett textprov på en A4-sida ur ditt tänkta bokprojekt. All kursinformation & villkor finner du här.

2020 års kurser är tyvärr fulla.