Kategorier
Okategoriserade

Att gå djupt.

Det finns en sång som bara kan sjungas av dig. Det finns ord som bara kan formuleras av dig, färger som bara kan målas av dig och ett liv som bara kan levas av dig. Allt som tar dig bort från din sång, dina ord och dina färger, urvattnar ditt liv. När stress och splittring väger tyngre än djup och riktning tappar sången sin rena klang.

Att gå djupt är att selektivt välja – och välja bort. Det är att värna om det viktigaste, genom att bygga staket runt sina mest betydelsefulla ord, toner och färger. Det är att sakta in, stanna upp och lyssna inåt.

I djupet hörs tonerna tydligt. Färgerna målar sig själva och orden flödar från en plats där meningarna byggs utan ansträngning. Djupt inom oss bor svar som visar sig så fort vi ger dem tid och utrymme. 

Ett djup behöver en grund. En grund behöver stabila värderingar. Värderingar är det vi lutar vårt liv emot när vi mår som allra bäst. Vi behöver något att tro på, arbeta för och stå upp för, om inte våra liv ska eka ihåliga.

Lyssna inte på ett trasigt förflutet, följ istället livets djupa kraft. Lyft inte dig själv, lyft istället det budskap och de värderingar som du tror på och står för. Sök inte efter sånger, ord eller färger utanför dig, vänd dig istället till livets djupaste kärna och häll dina toner, texter och regnbågar ur den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.