Kategorier
Okategoriserad

Rikta blicken.

Det går att rikta blicken mot lyckan, även mitt i stormen. Det går att möta ögon i rusningstrafiken, i smärtan, i rädslan. Det går att sträcka ut en hand, även när blickar vänds bort. Det går att vara mjuk, även om omgivningen är fyrkantig.

Det går att disciplinera sig själv att bli överraskad av lycka snarare än av lidande. Det går att ta kavata steg, trots sjukdom. Det går att omfamna det som är splittrat och lita på att livet vill helhet, vill växande, vill förverkligande av drömmar.

Det går att rikta blicken mot ljuset, även mitt i natten. Det går att säga ja eller nej, för konturernas skull. Det går att sammanfatta varje dag med ett tack och inleda varje steg med andetag som står för det goda, sanna och äkta. Det går att leva som om livet vill väl.