Det enkla.

Behöver du ett avbrott från livets ström av intryck? Längtar du efter klarhet, tid och utrymme? Vill du egentligen hellre skala av än att lägga till något i ditt liv? Glömmer du ibland att det enda du behöver veta är vad du ska göra de närmaste tio minuterna? 

Ibland är vi kalla, hungriga, irriterade och trötta, i värsta fall samtidigt. Då är det svårare att fatta kloka beslut som bygger på enkelhet, visdom och framtidstro. Det kluriga är att gränsen mellan tillfreds och urlakad kan vara hårfin, men med vördnadsfulla och finstämda ritualer behöver dalar inte bli bråddjup.

Om vi sparar energi till det som betyder mest säkerställer vi att vi bygger på rätt slott. Om vi alltid har marginaler och vita hålrum i kalendern behöver vi inte överbelasta livet. Om vi fyller våra kroppar med sömn och frisk luft känns det komplexa mindre komplicerat.

Kanske är det dags att stänga ned dagen även om klockan bara är två? Kanske ska vi bjuda in en vän i våra tankar? Kanske behöver vi ställa oss upp och stretcha, sätta oss ned och meditera eller öppna fönstret för några djupa andetag? Vi människor är klokast i samklang med oss själva.

Nästa gång livet känns splittrat eller överbelamrat, låt oss vända hem till enkelheten. Låt oss njuta av att missa saker och vila i vetskapen om att det enkla vill väl. Ju färre åtaganden, desto djupare rötter. Ju färre samtal, desto viktigare. Ju tydligare vision, desto lättare att prioritera kommande tio minuter. 

Låt oss skapa heliga hålrum i vardagens brus. Låt oss säkerställa att de viktigaste besluten får plats och gör oss öppna för vägar vi ännu inte ser. Ge oss tålamod, tillit och vördnad inför den enkelhet som just nu lägger armarna kring oss. Låt oss välja det enkla, precis som snödropparna väljer ljus.

Sofia