Motvikten till rädsla.

Den rädsla som sprids i världen på olika sätt kan distrahera eller till och med förlama oss. Om vi låter den. En EKG-kurva är dock inte platt, vore den det hade livet redan runnit ur oss. Kurvan rör sig upp och ner, genom toppar och dalar. Precis som våra liv och världens rörelser.

Vår uppgift, här och nu, är att minnas att allt som går sönder kan byggas upp än starkare. Allt som smärtar kan läka. Bottnar kan förvandlas till höjder. Ondska kan omslutas av ljus, vapen läggas ner och vårblommor växa genom asfalt.

Rädsla gör ingen nytta, den tynger ner oss och fjärmar oss från det enda vi kan påverka: Vår individuella kraftbägare, det unika ljus som just vi har fått för att sprida på jorden.

Det är vår rättighet att rikta våra steg och blickar åt de håll som stärker oss. Det är vår skyldighet att stänga dörrar till det som göder rädslan eller ger korsdrag i vårt inre. Det är vårt ansvar att klippa trådar till det som urholkar vår tro på världens godhet.

Vår makt som människor ligger inte i vår kapacitet att absorbera mest mörker, utan i att sprida mest ljus. För när vi inte är paralyserade av oro är vi fria att skapa något så bländande vackert att mörkret rasar av både våra egna och världens axlar.  

Vi kan vara motvikten till rädsla, en dag i taget, hela året ut.

Sofia